if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Wat is een biologisch dekbed? - Angel Home Decorations

Wat is een biologisch dekbed?

doorangel

Wat is een biologisch dekbed?

Alles over het biologisch dekbed

Weleens van een biologisch dekbed gehoord? Wij gelukkig wel! Daarom vertellen we je in dit blog graag alles over het biologische dekbed. Want goed slapen, écht goed slapen, kun je natuurlijk alleen als je zeker weet dat jouw beddengoed is gemaakt onder milieuvriendelijke omstandigheden en zonder enige vorm van slavernij of kinderarbeid.

Soorten biologische dekbedden

Welke soorten biologische dekbedden zijn er? Alle soorten die je je maar in kunt beelden. Daarnaast zijn er ook biologische dekbedovertrekken, lakens, hoeslakens, kussenslopen en zelfs de biologische futon bestaat. Elke soort biologische beddengoed is gemaakt van duurzaam gemaakt katoen van duurzame katoenplanten. Biologische katoenvezels zijn stevig en erg vocht absorberend. Hierdoor zijn ze extra zacht en goed voor de huid.

Milieuvriendelijk

Echt biologisch beddengoed is geproduceerd onder volledig CO2-vrije omstandigheden. Ook worden er bij de productie ervan geen schadelijke chemicaliën en soorten lijm gebruikt. Je bent dus altijd zeker van natuurlijke teeltmethoden. Katoen wordt dus met de hand geplukt en onkruid wordt ook met de hand gewied. Zo krijgen ziektes minder ruimte om zich te ontwikkelen en blijft de grond langer goed.

Mensvriendelijk

Waar veel textielproducten worden geproduceerd in verre landen, door kinderen onder erbarmelijke omstandigheden, weet je met biologische producten dat hier geen sprake van is. Biologisch beddengoed is, naast goed voor het milieu, ook goed voor katoenboeren. Het mag namelijk alleen biologisch heten als het voldoet aan de strikte richtlijnen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze organisatie komt op voor het welzijn en de arbeidsomstandigheden van boeren en arbeiders.

Alleen maar voordelen

Als je goed zoekt zijn biologische beddengoed-producten niet per definitie duurder dan de gewone versies. Ga dus altijd voor een goede aanbieder als je voor bijvoorbeeld een biologisch dekbed gaat.

Meer weten over biologische beddengoed? Neem gerust contact met ons op.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie