Zo creëer je de perfecte stijlvolle kinderkamer

doorangel

Zo creëer je de perfecte stijlvolle kinderkamer

Vrolijkste kamer van het huis

Je gaat de kamer van je kind (opnieuw) inrichten. Hartstikke leuk natuurlijk! Voor je kind, maar ook voor jou. Een kinderkamers is vaak de vrolijkste van je huis. En je kunt er interieur keuzes maken die je voor een andere ruimte in je huis niet zo snel zou durven. Let wel op, want niet álles kan. In dit blog lees je hoe je een perfecte, stijlvolle kinderkamer kunt creëren.

Start met de basics

Zoals elke kamer start je met de basics, zoals de muur en de vloer. Op de muur kun je natuurlijk kiezen voor een vrolijke kleur op één of meer van de muren. Ook het plafond kun je meenemen. Een behangetje met een leuke print is natuurlijk ook een optie. Als het een druk behang is, kies er dan voor om niet alle muren met deze print te behangen. De kamer kan dan klein en druk overkomen. Terwijl het ook een slaapkamer is, waar het kind zijn rust moet krijgen. Leuke tip: kies voor krijtverf op een deel van een muur of op een deur. Je kind kan zo heerlijk tekenen en de vloer is makkelijk schoon te maken. Let wel op dat je vloer dan glad is, zodat je die makkelijk kunt reinigen. Liever zachte, warme vloerbedekking? Heel gezellig, maar die krijtmuur wil je dan misschien achterwege laten. Ook gordijnen kunnen gezelligheid geven. Kies je voor een leuke print? Zorg dan dat de muur erachter rustig is. Een leuk rolgordijn is natuurlijk ook een optie.

Kies de juiste meubels

De volgende stap is het kiezen van de meubels. In elke fase van zijn leven heeft een kind behoefte aan andere meubels. Jongere kinderen hebben misschien nog geen bureau nodig, maar voor de oudere is het een must voor het rustig maken van huiswerk. Ga je voor stijlvol? Kies dan voor strakke meubels, eventueel met een mooie eyecatcher. En zorg voor voldoende opbergmogelijkheden, zodat het speelgoed niet te veel afleidt. Denk bijvoorbeeld na over de volgende classy meubels:

  • Bed
  • Bureau
  • Stoel
  • Poef
  • Bankje
  • Kasten
  • Lampen

Style de kinderkamer af

Tenslotte de accessoires. Kussens maken een kinderkamer gezellig. Hang iets leuks op de muur. En natuurlijk kan zo’n ruimte niet zonder speelgoed. Wist je dat er zelfs design speelgoed bestaat waar het ook nog heel leuk mee spelen is? Ben je bang dat het allemaal te druk wordt? Kies dan spulletjes in rustige tinten die bij elkaar passen. Meer inspiratie nodig? Ga online en laat je inspireren door woonwinkels of social media, zoals Pinterest. Plaats daar ook jouw perfecte, stijlvolle kinderkamer. Heb je vragen over dit artikel? Stuur ze via het contactformulier.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie