if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } De voordelen van lamelparket? U leest het hier! - Angel Home Decorations

De voordelen van lamelparket? U leest het hier!

doorangel

De voordelen van lamelparket? U leest het hier!

Lamelparket, wat is dat?

Heeft u al eens van lamelparket gehoord? Niet het parketsoort waarbij er direct een lampje gaat branden. Dit parket heeft dezelfde look als een houten vloer en is opgelijmd uit lagen kruislings verlijmd hout. De toplaag van dit parket bestaat uit hardhout en de onderlaag bestaat uit een goedkopere houtsoort. Lamelparket is een parketsoort die vele voordelen met zich meebrengt. Welke dit precies zijn? Dat lichten wij uit in dit blog.

Goedkoop parket

Lamelparket is in vergelijking met een massieve houten vloer veel goedkoper in de aanschaf. De reden hiervoor is dat lamelparket is opgebouwd uit meerdere lagen. Drie lagen om precies te zijn. De onderste twee lagen bestaan uit het goedkope eikenhout, terwijl enkel de toplaag van duurder hardhout is.

Duurzaam

Lamelparket is zeer duurzaam. Hoe dit komt? Enkel de toplaag is gemaakt van het duurdere hardhout, waardoor er minder hardhout wordt verbruikt in een lamelparket dan in een massieve vloer. Indien er voor hout uit verantwoord beheerde bossen is gekozen, is uw vloer al helemaal milieuvriendelijk.

Goedkoper in de aanleg

Wist u dat lamelparket goedkoper is om te leggen? Dit komt doordat deze vloer zwevend gelegd kan worden. Wat dit goedkoper maakt, is dat hier minder lijm voor nodig is. De legprijs en het arbeidsloon zijn tevens lager, omdat het leggen van een lamelparket minder tijd kost.

Geschikt voor vloerverwarming

Lamelparket is uitermate geschikt om op vloerverwarming te leggen. In tegenstelling tot massief parket, kan lamelparket zeer goed tegen temperatuurverschillen. De warmteweerstand van lamelparket is daarbij lager dan massief parket van een gelijke dikte. Dit betekent dat uw vloer sneller warm wordt.

Makkelijk verhuisbaar

Lamelparket is zeer gemakkelijk te verhuizen. Dit komt doordat lamelparket doorgaans klikparket is. Door deze klikverbinding is het niet noodzakelijk de planken onderling te verlijmen. Wanneer de vloer eenmaal gelegd is, kan deze zeer eenvoudig weer uit elkaar gehaald worden en kunt u deze meenemen naar uw nieuwe woning.

Kant en klaar

Een zeer groot voordeel van lamelparket is dat dit bijna altijd kant en klaar is. Dit houdt in dat het parket al geolied of gelakt is en u na het leggen al direct uw spullen op het parket kunt plaatsen. U hoeft dus geen rekening te houden met een lange droogtijd van het parket.

Over de auteur

angel administrator