if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Woningontruiming op de planning? Lees dan deze tips! - Angel Home Decorations

Woningontruiming op de planning? Lees dan deze tips!

doorangel

Woningontruiming op de planning? Lees dan deze tips!

Wanneer er een woningontruiming op de planning staat

Krijgt u binnenkort te maken met een woningontruiming? Vaak heeft een woningontruiming diverse oorzaken. Het kan zijn dat u een woning moet ontruimen na een overlijden, de woning van uw vertrekkende ouders moet laten ontruimen of uw eigen woning ontruimd moet worden. Geen makkelijke situatie, waarbij u wel wat tips kunt gebruiken. In dit blog leest u onze tips voor woningontruiming.

Tips bij een woningontruiming

Een woning laten ontruimen kan een hoop tijd in beslag nemen, indien u ervoor kiest dit zelf te doen. U kunt er uiteraard voor kiezen om uw woningontruiming uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Daarbij kunnen onze tips u ook een flink eind op weg helpen. Lees snel verder voor de eerste tip.

Tip 1: Neem uw tijd

Allereerst, neem uw tijd. Wat moet er met de inboedel gebeuren? Neem geen haastige beslissingen hierin. Bij een overlijden is de opzegtermijn van een huis maximaal 6 maanden. Benut deze tijd goed.

Tip 2: Regel uw administratie zorgvuldig

Wat moet er financieel geregeld worden? Nou, denk bijvoorbeeld aan openstaande leningen, de hypotheek, rekeningen en verzekeringen. Ook lidmaatschappen en abonnementen dienen opgezegd of gewijzigd te worden.

Tip 3: Benoem een coördinator

Zorg ervoor dat een van uw familieleden of vrienden de coördinator is gedurende de woningontruiming. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld is en er geen taken blijven liggen. Ook kan diegene een extra oogje in het zeil houden.

Tip 4: Verdeel uw inboedel

Bespreek, wanneer er sprake is van een overlijden, met uw familieleden wie welke spullen krijgt. Schrijf dit zonodig op of laat dit vastleggen. Zo kunt u ook indien u een woningontruimingsbedrijf inschakelt, duidelijk maken wat wel of niet weg mag.

Tip 5: Kiest u voor verkoop/verhuur van het huis?

Wilt u het huis verkopen of verhuren? Schakel indien u de woning wilt verkopen een verkoopmakelaar in. Deze vertelt u precies hoe u de woning klaar kunt maken voor de verkoop.

Een woningontruimingsbedrijf inschakelen

Om uw woningontruiming geheel naar wens en vlot te laten verlopen, kan een woningontruimingsbedrijf een echte uitkomst zijn. U wordt geheel ontzorgd. Uiteraard gaan de ontruimers met respect met uw spullen om. Zij kunnen uw spullen in één geheel verhuizen naar de nieuwe plek van bestemming of per delen naar verschillende locaties verhuizen. Spullen waar u vanaf wilt, kunnen zij opkopen of met uw goedkeuring weggooien.
Denk naast het opvolgen van onze tips dan ook zeker eens na over het inzetten van een woningontruimingsbedrijf!

Over de auteur

angel administrator