if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Een mooiere houten vloer? Wees creatief! - Angel Home Decorations

Een mooiere houten vloer? Wees creatief!

doorangel

Een mooiere houten vloer? Wees creatief!

Creatief met uw houten vloer

Heeft u inmiddels al een aantal jaren een houten vloer in huis? En bent u hier ietwat op uitgekeken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het kan zijn dat u uw oude meubilair inmiddels heeft vervangen door nieuwe exemplaren en uw vloer wenst aan te passen aan uw huidige interieur. Bent u onlangs verhuisd en heeft u de vloer van de vorige bewoner overgenomen? Ook dan kan het zijn dat u hier niet geheel tevreden mee bent en deze wenst te veranderen. Gelukkig zijn er diverse manieren om creatief te zijn met uw huidige houten vloer. In dit blog lichten wij deze manieren voor u uit en ontdekt u hoe u uw ideale houten vloer creëert.

Nieuwe lak?

U kunt altijd de keuze maken uw huidige vloer te schuren en opnieuw van lak te voorzien. Heeft u de vloer al geruime tijd, dan bent u vast bekend met het onderhoud dat om de zoveel tijd plaats dient te vinden. Bij een volgende onderhoudsbeurt kunt u met gemak kiezen voor een andere afwerking dan u voordien gebruikt heeft. Kies ervoor uw houten vloer te oliën of te lakken. U kunt daarbij kiezen voor diverse kleurtonen of juist voor een transparante ondertoon gaan. Zo krijgt uw vloer een geheel nieuwe en stralende uitstraling. Heeft u al vaker uw vloer laten schuren? Pas dan op dat u niet teveel door schuurt, omdat uw vloer anders niet meer bruikbaar is.

Vloerverf of stickers?

Wist u dat u uw vloer ook kunt verven? Er zijn diverse soorten vloerverf verkrijgbaar. Erg populair is het whitewash-effect. Dit effect wordt bereikt door middel van speciale verf. Ga voor een mooie witte effen vloer of kies voor een wat donkere vloer. Ook sjabloneren is helemaal van nu. Hierbij wordt niet de gehele vloer geverfd, maar worden er slechts enkele opvallende elementen aan de vloer toegevoegd. U dient echter wel de vloer te schuren voorafgaand u gaat verven. Gaat u toch liever voor een bestickering? Dan kunt u altijd nog kiezen voor plakfolie of een leuk detail aanbrengen op uw vloer door middel van een muursticker. Dit creëert een uniek effect, zonder dat u uw gehele vloer hoeft te veranderen.

Recyclen en nieuwe vloer

Bent u niet meer tevreden met uw houten vloer en zou u hier het liefst vanaf willen? Dan kunt u deze altijd nog uit uw woning halen en proberen te verkopen op Marktplaats. Zo heeft iemand anders hier nog iets aan en stimuleert u duurzaamheid. Wat u ook kunt doen is uw hout opslaan in uw schuur om te gebruiken als timmerhout. Indien u van uw huidige vloer af bent, kunt u naar hartenlust een nieuwe vloer uitzoeken. Wij wensen u veel succes bij het bewerken van uw vloer of het uitzoeken van een nieuw exemplaar!

Over de auteur

angel administrator