if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } De voordelen van kurkvloeren - Angel Home Decorations

De voordelen van kurkvloeren

doorangel

De voordelen van kurkvloeren

Terug van weggeweest

Lange tijd waren kurkvloeren ontzettend populair in zowel woningen als bedrijfspanden. Echter werd het materiaal een tijd lang een stuk minder gebruikt, en kwamen we vooral laminaat en parket tegen in woningen. Hier lijkt de laatste jaren verandering in te komen: kurkvloeren zijn terug van weggeweest! Dat is niet voor niets, aangezien de natuurlijke inrichting de trend van het moment is, en dat er veel aandacht is voor duurzaamheid. Maar wat zijn nu eigenlijk precies de redenen dat kurk weer zoveel gebruikt wordt? Wij zetten de voordelen van kurkvloeren op een rij!

Werkt isolerend

Een kurkvloer is een prachtige vloer die niet alleen warmte uitstraalt, maar het ook daadwerkelijk vasthoudt. Hierdoor blijft het in je woning veel langer aangenaam warm, en hoef je dus minder te stoken. De isolerende werking geldt overigens niet alleen voor warmte. Ook geluid wordt door het materiaal geïsoleerd.

Eenvoudig in onderhoud

De kurkvloer is zeer makkelijk te onderhouden. Dit komt door de antistatische werking van de vloer. Dat betekent dat het geen stof aantrekt. Overigens kan stof en ander vuil de vloer ook niet intrekken omdat er een beschermende laklaag overheen zit. Het vuil blijft dan ook op de vloer liggen, waardoor het schoonmaken zeer eenvoudig is. Wanneer je last hebt van allergieën of astma is een kurkvloer dus ideaal.

Milieuvriendelijk materiaal

We hebben het feit dat kurk een milieuvriendelijk materiaal is eerder al even genoemd. Het gaat om een volledig natuurlijk product. Ook zijn de vloeren erg duurzaam, en zul je dus jarenlang plezier hebben van je nieuwe vloeren. Dit komt ook omdat het onderhoud van de vloer zo eenvoudig is.

Geen blijvende druksporen

Wanneer je zware objecten op een vloer plaatst, kan het zijn dat je hierdoor afdrukken in de vloer krijgt. Omdat het kurk heel erg rekbaar is, ontstaan er geen blijvende druksporen. De vloer zal zich na verloop van tijd vanzelf weer herstellen. Echter is het dan wel belangrijk om een goede ondergrond te leggen waarop de kurkvloer geplaatst kan worden. Deze ondergrond moet vlak en stevig zijn.

Ook een kurkvloer plaatsen?

Wil jij ook een kurkvloer in je woning laten plaatsen? Wij raden je aan om contact op te nemen met een specialist die de vloer niet alleen voor je kan leggen, maar die je ook kan adviseren over hoe je het plaatsen van de kurkvloer het beste aan kunt pakken.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie