if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } De voordelen van elektrische convectoren - Angel Home Decorations

De voordelen van elektrische convectoren

doorangel

De voordelen van elektrische convectoren

Kies jij ook voor elektrische convectoren?

Ga je binnenkort verhuizen, of je woning verbouwen? Dan heb je de kans om eens kritisch te kijken naar de manier waarop je de ruimte verwarmt. Waarschijnlijk laat je namelijk zonder erbij na te denken radiatoren plaatsen. Dat is immers ‘gewoon’. Maar wij raden je aan om te kiezen voor elektrische convectoren voor het verwarmen van je woning (of je kantoor, wanneer dat aan verbouwing toe is). Wat de voordelen van elektrische convectoren precies zijn, lees je in dit blog.

Aangename verspreiding van de warmte

Ten eerste zorgen elektrische convectoren voor een verspreiding van de warmte die veel aangenamer is dan radiatoren. De radiatoren zorgen voor lokale stralingswarmte. De warmte trekt bovendien naar boven. Dat betekent dat je vooral wanneer je dicht bij de radiator staat het effect zult voelen. Convectoren zorgen voor (zoals de naam al zegt) convectiewarmte. Hierdoor is een ruimte veel sneller opgewarmd. Het zuigt koude lucht uit de ruimte en warmt deze lucht op.

Beter voor het milieu

Een tweede reden waarom je zou kiezen voor elektrische convectoren, is dat ze veel beter zijn voor het milieu (en voor de portemonnee). Ten opzichte van radiatoren verbruiken ze namelijk tot wel tien procent minder energie. Bovendien is gas een stuk schadelijker voor het milieu dan elektriciteit, en kost het bovendien meer.

Stijlvolle inrichting

De laatste reden waarom we je nog aan willen raden om voor elektrische convectoren te kiezen, is omdat het een zeer stijlvolle oplossing voor je woning is. Convectoren kunnen netjes in de vloer weggewerkt worden. Hierdoor kun je ze ook onder een raam plaatsen (een goede manier om koudeval te voorkomen). Maar een vrijstaande convector past ook perfect binnen een stijlvol interieur. Je kunt er namelijk een omkasting voor laten bouwen, waardoor hij een wordt met je inrichting. Wanneer je dit zou doen bij een radiator, zou er flink wat warmte verloren gaan. Bij convectoren is dat niet het geval.

Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor elektrische convectoren voor het verwarmen van je woning.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie