if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } De kenmerken van aluminium en kunststof kozijnen - Angel Home Decorations

De kenmerken van aluminium en kunststof kozijnen

doorangel

De kenmerken van aluminium en kunststof kozijnen

Kunststof of aluminium?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe kozijnen, kun je uit veel materialen kiezen. Bij veel mensen komt die keuze uiteindelijk neer op aluminium of kunststof. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee materialen? En waarin zijn ze gelijk? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Uitstraling

Het grootste verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen, zit hem in de uitstraling. Kunststof kozijnen zijn namelijk wat slanker en strakker. Dit maakt dat ze heel goed passen bij een moderne woning. Kunststof heeft daarentegen een meer natuurlijke uitstraling. Je kunt ze bijvoorbeeld ook in houtlook verkrijgen, voor wanneer je wel de hout uitstraling wilt, maar dan met het gemak van een kunststof kozijn. Let wel op dat je kunststof en aluminium niet kunt schilderen. Gelukkig zijn beide materialen in heel veel kleuren verkrijgbaar.

Onderhoud

Zowel het onderhoud van kunststof als dat van aluminium kozijnen is heel erg eenvoudig. In tegenstelling tot hout hoeven ze namelijk niet geschilderd of op een andere manier behandeld te worden. De materialen zijn goed bestand tegen de weersinvloeden, en hoeven niet vaak schoongemaakt te worden. Met een of twee keer per jaar een sopje is de klus alweer geklaard.

Prijs

Op het gebied van prijs zit er een verschil tussen de twee materialen. Kunststof kozijnen zijn namelijk aanzienlijk goedkoper dan aluminium. Dat komt doordat de grondstofprijs van aluminium duurder is dan die van kunststof. Dit maakt de productie van de kunststof kozijnen goedkoper. Dit wordt natuurlijk verrekend in de eindprijs. Overigens is het exacte bedrag wel altijd afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ook voor veel mensen een belangrijke factor. Zowel aluminium en kunststof scoren op dit vlak goed, omdat het productieproces duurzaam is en er weinig schadelijke stoffen uit schoonmaakmiddelen vrij komt aangezien de kozijnen niet vaak gereinigd hoeven te worden. De levensduur van aluminium kozijnen is wel aanzienlijk korter (40 jaar ongeveer) dan die van kunststof kozijnen, welke maar liefst 50 tot 70 jaar meegaan.

Voor welk materiaal kies jij? Neem contact op en laat het ons weten!

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie