if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Linoleum of Marmoleum vloeren - Angel Home Decorations

Linoleum of Marmoleum vloeren

doorangel

Linoleum of Marmoleum vloeren

Linoleum of Marmoleum vloeren?

Het verschil tussen linoleum en Marmoleum

Voor uw huis of kantoor kunt u kiezen voor pvc-vloeren, laminaatvloeren, parketvloeren, tapijt of vinyl. Heeft u een nieuwe vloer nodig, maar kent u het verschil niet tussen een linoleum- of een Marmoleum vloer? Het belangrijkste verschil is dat linoleum de verzamelnaam is voor een soort vloerbedekking en Marmoleum een merknaam. Wat maakt ze anders? Hierover vertellen we u graag meer in deze blog.

De voordelen van Marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren staan bekend om hun duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design. Linoleum is gemaakt van natuurlijke grondstoffen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Marmoleum wordt ook CO2-neutraal geproduceerd. Een Marmoleum vloer is ook een hygiënische vloer, omdat deze vrij is van allergenen en zo de groei van bacteriën tegengaat. Marmoleum is ook waterbestendig als het correct wordt geïnstalleerd. Hierdoor is het een zeer geavanceerde vloer voor bijvoorbeeld scholen, zorginstellingen en openbare gebouwen.

De toplaag maakt het verschil

De toplaag van een vloer is het belangrijkste onderdeel van de samenstelling van de vloer, omdat deze ervoor zorgt dat de vloer duurzaam en hygiënisch is. Dankzij zijn toplaag is de Marmoleum vloer extra goed bestand tegen intensief gebruik, zoals in ziekenhuizen, kantoren en scholen. Linoleumvloeren hebben daarentegen verschillende toplagen. Zo zijn er linoleumvloeren met een toplaag die ervoor zorgt dat de vloer minder krassen krijgt en een egaal, mat uiterlijk behoudt. Er zijn ook linoleumvloeren met een toplaag met een geluidsabsorberende werking.

Duurzaamheid

Zowel Marmoleum als linoleumvloeren zijn een zeer duurzame keuze. De samenstelling van linoleum bestaat voornamelijk uit lijnzaadolie, aangevuld met kurk, harsen, kalk, houtmeel en jute. Bij de productie van linoleum worden moderne technieken gebruikt, waardoor de productie een minimale impact heeft op het milieu. Miljoenen liters water worden zo bespaard door afvalstoffen te hergebruiken.

Eindoordeel

Het grootste verschil tussen linoleum en Marmoleum vloeren zit hem vooral in de techniek en werkwijze van de installatie ervan. U kunt uw keuze dus het beste baseren op de functie en bedoeling van de vloer. Wilt u een goede vloer voor uw woonkamer, of is de vloer bedoeld voor een school? Laat ons weten waarvoor u hebt gekozen via het contactformulier!

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie