if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Tips om van uw woning een smarthome te maken - Angel Home Decorations

Tips om van uw woning een smarthome te maken

doorangel

Tips om van uw woning een smarthome te maken

Wat is een smarthome?

Een huis dat veiliger, energiezuiniger, efficiënter en intuïtiever is: dat is een smarthome. In een smarthome zijn verschillende apparaten via de wifi met elkaar verbonden. Dit om het wonen makkelijker en comfortabeler te maken. Hierbij kunt u denken aan gordijnen die automatisch sluiten wanneer het donker wordt of een koelkast die weet wanneer de melk op is en het vervolgens automatisch op uw boodschappenlijstje zet. In dit blog vertellen we meer over hoe u van uw woning een smarthome maakt.

Alexa, Siri en Google Home

Alexa, Siri en Google Home zijn waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt wanneer we het hebben over een smarthome. Deze apparaten sluit u aan op uw wifi netwerk. U kunt vervolgens met het apparaat ‘praten’. U activeert het systeem door hardop te zeggen ‘hé Alexa/Siri/Google’. Vervolgens kunt u vragen wat het weer vandaag is, wie de hoofdrolspeler uit die ene film ook alweer is, wat de afstand is van de aarde naar de maan en nog veel meer. Heeft u andere apparaten in uw woning op het systeem aangesloten? Dan kunt u ook vragen om bijvoorbeeld de verwarming aan of uit te zetten, de lampen aan te maken of om muziek af te spelen.

Slimme thermostaat

Wilt u beginnen met het ‘slim’ maken van uw woning? U hoeft niet meteen uw hele woning te digitaliseren. U kunt kleine stappen nemen en telkens een product vervangen. Veel mensen beginnen bijvoorbeeld met een nieuwe thermostaat. Met een slimme thermostaat gaat de verwarming op een bepaalde tijd aan en uit, en kunt u vanaf uw smartphone de verwarming bedienen. Stapt u vanuit kantoor in de auto? Dan maakt u de verwarming alvast aan zodat het lekker warm is wanneer u thuiskomt.

Slimme deurbel

U kunt er ook voor kiezen om een slimme deurbel op te hangen. Deze deurbel heeft een camera, waardoor u altijd weet wie er voor de deur staat. Bovendien kunt u hem bedienen met uw smartphone. Wordt er aangebeld en bent u niet thuis? Dan kunt u dit dus laten weten aan de persoon die voor de deur staat. U kunt via uw smartphone met de persoon voor de deur praten.

Beveiliging van uw woning

Ten slotte is een smarthome ook een veilige woning. Dan hebben we het niet alleen over beveiliging (bijvoorbeeld met slimme camera’s die verdachte activiteiten detecteren of verlichting met bewegingssensor). U kunt bijvoorbeeld ook een slimme rook- en koolmonoxidemelder ophangen. Die maakt uw woning veel veiliger dan een ‘normale’ rookmelder, omdat hij ook koolmonoxidevergiftiging kan voorkomen.

Heeft u al stappen genomen om uw woning een smarthome te maken? Deel uw ervaringen via ons contactformulier.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie