if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Zo kies je een briefplaat voor je voordeur - Angel Home Decorations

Zo kies je een briefplaat voor je voordeur

doorangel

Zo kies je een briefplaat voor je voordeur

Brievenbus

Wat is de perfecte briefplaat voor jou?

Een briefplaat of briefklep is het alternatief voor de ouderwetse brievenbus die los staat van het huis. Moderne ontwikkelingen in de woningbouw hebben ervoor gezorgd dat wij nu kunnen genieten van een brievenbusklep bij de voordeur, zodat wij niet naar de brievenbus hoeven te lopen. Bouw je zelf een huis of ga je net verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan kan het zijn dat je voor een briefplaat of briefklep moet kiezen. Er zijn allerlei brievenbusplaten op de markt verkrijgbaar. Waar begin je met zoeken? Daar helpen we je graag bij. Lees verder!

De afmetingen moeten kloppen

Allereerst kun je niet zomaar een eigen ontwerp bedenken voor een briefklep. Dit moet overeenkomen met de in Nederland vastgestelde afmetingen. De gleuf moet minimaal 23 cm breed en 3 cm hoog zijn. Hoger dan 3 cm wordt niet aanbevolen, omdat dit het risico op een misdrijf vergroot. Kies daarnaast voor een briefplaat met een diepte van 35 cm, zodat ook C4-formaat post (32,4 cm bij 22,9 cm met een dikte van 2,4 cm) er doorheen kan.

De juiste plaatsing

Heb je een briefklep? Dan wordt deze meestal op de voordeur gemonteerd. Plaats de opening op een hoogte tussen 70 en 170 cm. Woon je in een appartementengebouw met meer dan vier brievenbussen? Dan mag de hoogte tussen de 40 en 180 cm zijn. Heb je echter een losstaande brievenbus? Dan moet deze aan de rand van de openbare weg liggen en moet het huisnummer erop worden vermeld. Tip: vermeld ook de namen van de eigenaren op je brievenbus om miscommunicatie te voorkomen.

Kleur- en stijlkeuze

Uiteraard is het ideaal als je brievenbus perfect afgestemd is op je woning qua kleur en stijl. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om gevel, ramen, deuren en de garagepoort allemaal op elkaar laten aansluiten in stijl. Heb je een landelijke of antieke stijl woning? Kies dan bijvoorbeeld voor gietijzeren briefkleppen of messing briefplaten voor een indrukwekkend resultaat. Maar ook juist als je een moderne woning hebt, kunnen gietijzeren briefkleppen en messing briefplaten een bijzonder authentiek detail zijn. Meer weten? Lees ook ons blog over het toepassen van antieke bouwstukken in je interieur.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie