if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Ideeën voor gevelbekleding - Angel Home Decorations

Ideeën voor gevelbekleding

doorangel

Ideeën voor gevelbekleding

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelbekleding?

Ben jij van plan om je woning of schuur een nieuwe look te geven? Dan is gevelbekleding een goed idee voor je. Maar let wel: er zijn zeer veel mogelijkheden op het gebied van gevelbekleding. Het kan dus geen kwaad om je goed te verdiepen in alle opties. De verschillende soorten en mogelijkheden van gevelbekleding hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. We hopen dat het je helpt om een goede keuze te maken.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is perfect voor wie niet graag onderhoud pleegt. Op het gebied van kunststof gevelbekleding zijn de volgende variaties mogelijk:

  • Kunststof van gerecyclede kunststoffen
  • Pvc
 • Polyester (bijvoorbeeld met steenmotief)
 • Vezelcement
 • High Pressure Laminate (HPL)

 

Metalen gevelbekleding

Hou je meer van een stoere en robuuste uitstraling? Dan kan metalen bekleding ook een prima optie zijn. Er zijn meerdere metaalsoorten die je hiervoor kunt gebruiken:

 • Aluminium (licht in gewicht, maar zeer sterk)
 • Zink (goedkoop en duurzaam)
 • Koper (karakteristiek, maar niet goedkoop!)
 • Inox (rvs) (relatief goedkoop)

Leien gevelbekleding

In België zeer populair: leien gevelbekleding. Ook zeer goed bruikbaar als dakbedekking wat een bijzonder resultaat oplevert. Er zijn zowel kunstleien als natuurleien verkrijgbaar. De kunstversie is wat minder kostbaar, maar gaat ook minder lang mee dan de duurzame natuurlijke versie.

Natuurlijke gevelbekleding

Met natuurlijke of groene gevelbekleding laat je je woning of schuur opgaan in de natuur. De klimopplant is hier perfect voor! Maar je kunt ook plantenbakken aan de gevel bevestigen. Deze vorm van natuurlijke gevelbekleding heeft wel veel onderhoud nodig,

Ook natuur: houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding heeft een zeer natuurlijke, rustieke en warme uitstraling. Het is daarom ook een van de populairste soorten bekleding. Er zijn diverse houtsoorten met elk hun eigen uitstraling, kleur, kwaliteit en levensduur. Een harde houtsoort met een mooie vergrijzing gaat bijvoorbeeld lang mee, maar is ook een stuk prijziger. Het voordeel van zo’n duurzame en kwalitatieve houtsoort is wel dat die minder onderhoud behoeft.

Klik op ons nieuwsoverzicht voor meer wooninspiratie.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie