if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } LED dimmers voor spotjes - Angel Home Decorations

LED dimmers voor spotjes

doorangel

LED dimmers voor spotjes

Hoe werkt een LED dimmer voor spotjes?

Houd jij ook van sfeervolle potjes om je woonkamer ‘s avonds te verlichten? Let dan op dat je voor LED spotjes ook LED dimmers nodig hebt. Maar is een LED dimmer nu wezenlijk anders dan een gewone lichtdimmer? Jazeker. Van de meeste LED inbouwspots is een dimbare variant beschikbaar, maar dit geldt niet voor allemaal. Als je LED inbouwspots wilt aanschaffen, is het dus van belang om goed op te letten dat je de goede – dimbare – LED spots koopt. Als een lamp dimbaar is, staat dit er altijd bij aangegeven. Staat er niets bij, dan kun je ervan uitgaan dat de inbouwspot niet dimbaar is. Lees hieronder mee over LED dimmers voor spotjes.

Extra gezellig: LED dimmers voor spotjes

Spotjes gebruikt je eigenlijk nooit om te klussen of om de krant bij te lezen. Spotjes roepen toch meer het beeld van gezelligheid, romantiek en ontspanning op. Die sfeer krijg je met dimbare spotjes. Ook LED inbouwspots zijn dimbaar, uitstekend dimbaar zelfs. Er zijn alleen wel aan aantal dingen die je moet weten voordat je dimbare LED spots plaatst.

De juiste LED spots kiezen

Bij een dimbare lamp kun je, met behulp van een dimmer, de intensiteit van de verlichting instellen zoals jij dat wilt, op ieder moment van de dag. Als je wat meer licht nodig hebt, om bijvoorbeeld te lezen, te klussen of schoon te maken, dan verhoog je de intensiteit van het licht. En ‘s avonds, als het donker wordt, is het tijd voor ontspanning. Dan draai je de knop naar links om het licht te dimmen en de sfeer in de ruimte te verhogen. Welke dimmers zijn er voor LED spotjes?

Kiezen voor een LED Dimmer

Niet alle LED lampen of armaturen zijn geschikt om te dimmen. Wanneer niet expliciet op de verpakking wordt vermeld dat de LED lamp geschikt is als dimbare lamp, dan is ‘ie dat ook niet. De dimmers die je kunt gebruiken voor andere soorten verlichting, zoals halogeen of gloeilampen zijn in dit geval niet geschikt. Deze kunnen zorgen voor oververhitting, een flikkerend effect en blijvende schade aan je verlichting. Daarom raden wij sterk aan om in het geval van LED verlichting ook een bijpassende dimmer aan te schaffen.

LED dimmers kopen

Als je LED dimmers voor spotjes gaat kopen, zorg dan dat je de juiste dimmers kiest. Alleen dan ben je verzekerd van goed werkende en niet knipperende LED verlichting.

Heb jij problemen met het aansluiten van dimmers op je LED verlichting? Laat ons weten wat dat zijn via ons contactformulier op de website.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie