Plinten verven, hoe doet u dat?

doorangel

Plinten verven, hoe doet u dat?

Handige tips voor plinten verven

Zijn de plinten in uw huis ernstig beschadigd en is dat u een doorn in het oog? Dan is het echt niet nodig om daarvoor een schilder te laten opdraven. U kunt vrij eenvoudig zelf uw plinten verven. Voor degenen die dat voor de eerste keer gaan doen, leggen we in dit blog uit hoe u dat zelf zeer professioneel kunt doen! Hoe kunt u uw plinten het beste verven en welke verf gebruikt u daarvoor?

Hoe schildert u plinten?

Stap 1 is om de omgeving rond de plint eerst goed af te plakken met afplakband. En omdat de plint ook vrijwel direct aansluit op de vloer, moet u er voor zorgen dat u de vloer goed beschermt. U kunt bijvoorbeeld met stucloper werken. Dat beschermt de vloer en is ook nog eens zeer handig tegen knoeien. U kunt overigens ook gewoon afdekfolie gebruiken.

Plint ontvetten en opschuren

Voordat u met verf aan de slag gaat, moet u de plint eerst goed ontvetten met bijvoorbeeld St. Marc of ammonia en water. Daarna moet u hem licht opschuren met korrel P240 voor een betere hechting. Tot slot maakt u de plint stofvrij met een kleefdoekje.

Het schilderen van de plint

Zijn de plinten nog ongelakt? Dan is het belangrijk dat u grondverf gebruikt. Kies daarbij voor een grondverf op waterbasis van bijvoorbeeld Niveau, omdat dit beter voor het milieu en uw gezondheid is. Dat kan dus gewoon een ‘normale’ grondverf op waterbasis zijn. Het aflakken van de plinten doet u met een verf die tegen een stootje kan. U kunt uw verf in de winkel halen, maar het is net zo handig om verf te kopen in een verfwebshop. Dan hoeft u de deur niet uit. Plinten raken gemakkelijk beschadigd, dus kies voor een zogenaamde keiharde lak. Het schilderen van een plint kan zowel met een kwast als met een viltroller. Het schilderen met een kwast kan prettig zijn als u een vaste hand hebt. Kiest u liever voor gemak? Viltrollers zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld 5 en 10 centimeter, daarmee lukt het altijd.

Heeft u zelf nog tips voor het kopen van online verf in verfwinkels? Laat het ons weten via ons contactformulier

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie