if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Wat raamdecoratie met jouw huis kan doen - Angel Home Decorations

Wat raamdecoratie met jouw huis kan doen

doorangel

Wat raamdecoratie met jouw huis kan doen

Voordelen raamdecoratie

Raamdecoratie wordt vaak aangeschaft enkel en alleen om de zon buiten te houden. Er zijn bijvoorbeeld rolgordijnen, lamellen, jaloezieën, duo rolgordijnen, plisségordijnen en vouwgordijnen. Raamdecoratie heeft echter nog veel meer bijkomende functies. Raamdecoratie kan er het hele jaar door voor zorgen dat je altijd fijn en sfeervol woont. En dat is niet het enige! Lees in dit blog snel de voordelen van raamdecoratie

Privacy

Een woning met veel ramen is fijn qua belichting maar minder fijn qua privacy. Het voelt wel zo prettig om enige controle te hebben over wie wanneer binnen kan kijken en wanneer niet. Zo kun je in alle rust en comfort gaan en staan waar je wil in je eigen huis. Vooral als je op de begane grond woont, kun je nog wel eens last hebben van pottenkijkers. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld plisségordijnen gebruiken. Je kan dit gordijn zo laten plaatsen dat je er zowel boven als onder langs of door kunt kijken. Hiervoor kun je het gordijn het beste in het midden van het raam ophangen. De perfecte balans tussen transparantie en privacy.

Anti-inbraak

Met privacy heb je ook meteen een stukje anti-inbraak te pakken. Met de juiste raamdecoratie kunnen inbrekers immers niet zien wat er allemaal te halen valt in je huis. Ook kunnen ze moeilijker zien wanneer je wel of niet thuis bent. Dit maakt het voor inbrekers allemaal minder verleidelijk om jouw huis als doelwit uit te kiezen. Twee vliegen in één klap.

Meer koelte in de zomer

Met zonwering heb je meer controle over de temperatuur in huis. Goede raamdecoratie dempt namelijk het licht in huis. Hierdoor wordt het in de zomer minder heet en blijft de warmte in de winter juist lekker binnen. Ideaal! Kies hiervoor wel de juiste raamdecoratie. Bij sommige gordijnen zit er bijvoorbeeld een laagje aluminium verwerkt in de stof waardoor het nog beter warm of koel blijft in huis. Andere gordijnen hebben weer een ander soort speciale coating.

Meer warmte in de winter

Hiermee heb je ook nog een financieel voordeel te pakken. Doordat je in de winter beter op stookkosten kan besparen, bespaar je ook meteen geld! Kies hiervoor wel de juiste raamdecoratie voor maximaal effect! Denk bijvoorbeeld aan rolluiken voor buiten. Deze isoleren extra goed en zorgen ook nog eens voor extra veiligheid.

Verkleuring en decoratie

Zoals het woord al zegt maakt raamdecoratie je huis een stuk mooier en vrolijker. Ook gaan de juiste soorten raamdecoratie verkleuring tegen van je meubilair en vloer. Dit doordat er licht wordt tegengehouden vanuit buiten.

Geïnspireerd geraakt om de rest van je interieur ook naar een hoger niveau te tillen? Bekijk dan hier nog meer tips om van je huis een echt thuis te maken!

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie