if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Stijlvolle meubels op maat of kant-en-klaar? - Angel Home Decorations

Stijlvolle meubels op maat of kant-en-klaar?

doorangel

Stijlvolle meubels op maat of kant-en-klaar?

De verschillen tussen meubels op maat en kant-en-klaar

In het verleden waren op maat gemaakte meubels de enige keuze om banken, stoelen en andere meubels te krijgen. Naarmate het industriële tijdperk vorderde, ontstonden geproduceerde meubelen voor de massamarkt. Maatwerk verdween naar de achtergrond en werd gezien als een luxe. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Maatwerk meubelen zijn meubelen die speciaal op basis van jouw wensen en specificaties zijn gemaakt. In sommige gevallen werken kant-en-klaar meubilair beter dan maatwerk meubels, hoewel maatwerk in de meeste gevallen de voorkeur geniet. Wat zijn de verschillen en wanneer kies je voor het een of het ander? Lees het hier!

Prijs versus waarde

De meeste kant-en-klare meubels hebben een meer betaalbare prijs dan op maat gemaakte meubels, maar hebben ze dezelfde waarde? Meubels op maat worden aan de hand van een doordacht proces gemaakt. Het ene meubel lijkt nooit op het andere. Als een ontwerp klaar is, wordt er veel aandacht besteed aan de vervaardiging ervan. Dit alles heeft natuurlijk invloed op de prijs. Met je persoonlijke smaak en stijl passend bij het meubilair in jouw ruimtes en het kwaliteitshout dat voor jou is gekozen, heeft meubilair op maat meer waarde, zelfs als de prijs hoger is.

De kwaliteit en afwerking

Hoewel je kant-en-klare meubels van goede kwaliteit kunt vinden, is dit niet altijd het geval. Wanneer ambachtslieden meubels maken, is kwaliteit bij elke stap gegarandeerd. Door de combinatie van hoogwaardige materialen en hoogopgeleide vakmensen wordt het maakproces nauwlettend gevolgd. Aan de andere kant worden voor in serie geproduceerde meubels meestal machines gebruikt voor het productieproces. Deze nemen minder tijd in beslag en hebben dezelfde afwerking. Bij het gebruik van machines is de kans echter groot dat de meubels een grovere afwerking krijgen. Zo is de kwaliteit van op maat gemaakte meubelen meestal beter dan kant-en-klare meubels.

Aanpassingsvermogen

Massaproductie betekent dat de fabrikanten hetzelfde ontwerp van een meubel duizenden keren maken. De maten zijn ook standaard, terwijl de kamers in onze huizen dat niet zijn. Als je een onhandig gevormde ruimte hebt, passen ‘gewone’ meubels misschien niet goed. In dit geval heb je meubels op maat nodig. Maatwerk past zich aan elke ruimte aan. Je kunt hierbij denken aan een verstelbaar bureau of een uitklapbare eettafel, maar ook een hoekbank die wél in je woonkamer past of een tuinset die perfect in je tuin past. Dit zijn de dingen die bewijzen dat meubels op maat een stuk adaptiever zijn dan kant-en-klare meubels!

Heb je iets toe te voegen aan de vergelijking tussen maatwerk meubelen en kant en klare meubelen? Laat dan een bericht achter op de contactpagina!

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie