Periodiek onderhoud vloer

doorangel

Periodiek onderhoud vloer

Periodiek onderhoud natuursteen vloer

Een natuursteen vloer is natuurlijk heel erg mooi, chique en stijlvol. Helaas vereist een natuursteen vloer het nodige onderhoud. Doet u dit periodiek dan kunt u een hoop problemen voorkomen. Daarom leest u in dit blog hoe u uw natuursteen vloer schoonhoudt. Zowel periodiek als af en toe met een grote schoonmaakbeurt.

Zo onderhoudt u uw vloer

Begin altijd met het voorzichtig stofzuigen van uw natuursteen vloer. Dit doet u het beste met een speciale parketborstel of handmatig met een zachte borstel. Daarna gebruikt u wat lauwwarm water en boent u de vloer zachtjes schoon met zacht schoonmaakmiddel. Let erop dat u niet gaat schrobben. Gebruik zeker geen azijn, citroen, baksoda of zure schoonmaakmiddelen met een flinke pH-waarde. Hiermee beschadigd u uw vloer enorm!

Flinke schoonmaakbeurt

Met periodiek onderhoud kunt u uw natuursteen vloer goed en mooi houden. Toch is het aan te raden om zo nu en dan eens een grote schoonmaakbeurt te houden. Dit doet u door goed te kijken naar wat voor een soort natuursteen uw vloer van gemaakt is. Er zijn voor bijna elke soort speciale middelen te krijgen. Denk hierbij aan middelen voor leisteen, kalksteen, marmer en graniet en vele anderen. Zorg ervoor dat u nooit meer gebruikt dan de verpakking aangeeft en dat u niet teveel water gebruikt. Dit is namelijk slecht voor een natuursteen vloer. Ook is het aan te raden om ‘voedende’ middelen te gebruiken.

Uw natuursteenvloer laten reinigen door experts

Wilt u uw natuursteen vloer laten schoonmaken? Dan kunt u daar ook echte experts voor inschakelen. Dan weet u zeker dat uw vloer niet beschadigd raakt en dat deze straks weer glanst als nieuw!

Wilt u meer tips over het onderhouden van diverse vloeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie