Wanneer zonwering vervangen?

doorangel

Wanneer zonwering vervangen?

Redenen om uw zonneschermdoek te vervangen

Heeft u zonwering, zoals een zonnescherm, die gerepareerd of gereinigd moet worden? In sommige gevallen kunt u er beter voor kiezen om uw zonneschermdoek in zijn geheel te vervangen. Het vervangen van uw zonneschermdoek kan nodig zijn op verschillende momenten en voor veel verschillende zonneschermen. Gelukkig is deze taak eenvoudiger dan veel mensen denken. Maar waarom en wanneer is uw zonneschermdoek aan vervanging toe? Lees er alles over in dit blog.

Uw zonneschermdoek vervangen

Een zonnescherm is ideaal om uw woning te beschermen tegen hitte en zonlicht. Dit wordt gedaan door middel van een doek. Omdat de techniek hierachter hetzelfde is voor bijna elk zonnescherm, is een zonneschermdoek vaak makkelijk te vervangen. We maken hierbij onderscheid tussen twee soorten zonneschermen: het uitvalscherm en het knikarmscherm.

Het knikarmscherm

Het fijne van een knikarmscherm is dat u er vrij onderdoor kunt en u geen rekening hoeft te houden met de zijarmen. Een knikarmscherm monteert u sowieso aan een gevel en rolt horizontaal uit. De twee knikarmen gaan dus altijd recht vooruit.

Het uitvalscherm

Deze variant wordt boven het raam gemonteerd en heeft twee vaste armen aan de zijkant. Rolt u het scherm uit, dan gaan de armen omlaag. Omdat ze in verschillende breedtes te krijgen zijn, zijn ze voor bijna elk raam te krijgen.

Waarom uw zonneschermdoek vervangen?

Na verloop van tijd wordt het doek vaak vaal en laat het steeds meer ongewenst licht door. Zelfs wanneer u de zonwering weinig gebruikt kan deze slijten. Het weer heeft nu eenmaal invloed op de kwaliteit. In de loop der tijd kunnen de naden en de stiksels loslaten en kunnen er zelfs gaten ontstaan. Het voordeel is dat u vaak alleen maar het doek hoeft te vervangen. Het systeem zelf gaat vaak aanzienlijk langer mee. Omdat u zonneschermdoeken al kunt kopen vanaf 62 euro, is dit vaak een zeer voordelige optie.

Meer weten over zonweringen? Houd dan vooral ons blog in de gaten. We posten regelmatig!

Over de auteur

angel administrator