if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Deurbeslag voor buiten - Angel Home Decorations

Deurbeslag voor buiten

doorangel

Deurbeslag voor buiten

Deurbeslag voor buiten: hier moet je op letten

Deurbeslag voor buiten is een belangrijke aankoop die, als het goed is, jaren mee gaat. Het is dus belangrijk dat je je goed verdiept in de diverse opties om de goede keuze te maken. Je wilt natuurlijk niet alleen een goede kwaliteit, je wilt ook dat je deurbeslag past bij het exterieur van je huis. In dit blog lees je gelukkig waar je allemaal op moet letten bij de aankoop van deurbeslag voor buiten.

Het materiaal

Je wil natuurlijk dat je het juiste materiaal kiest dat bij je woning past. Heb je een landelijke woning? Dan is een houten deurbeslag misschien een goede optie. Heeft het exterieur van je huis een wat meer moderne uitstraling? Dan is eentje van ijzer of roestvrij staal meer iets voor jou. Het is ook belangrijk om je af te vragen hoeveel onderhoud je eraan kwijt wil zijn. Roestvrij beschadigt en roest niet snel en is een goede optie als je weinig omkijken ernaar wil hebben.

De kleur

De kleur is natuurlijk erg belangrijk als het aankomt op de stijl van je exterieur. Je wil dan ook dat je deurbeslag daarbij past. De meest voorkomende kleuren zijn koper, goud, zwart en zilver. Kijk goed naar de stijl van het exterieur van je huis en naar je eigen smaak en voorkeur. Zo kom je altijd tot de juiste kleur deurbeslag.

De afwerking

Naast de kleur is natuurlijk ook de afwerking belangrijk voor de algehele indruk van je deurbeslag. Heb je een landelijk huis buiten de stad? Dan is een robuuste afwerking vaak mooi met een ronde of ovale vorm. Heb je een moderne nieuwbouwwoning? Dan zijn hoekige en vierkante vormen vaak meer passend met een gladde afwerking.

Het formaat

Tot slot is het formaat van je deurbeslag uiteraard ook belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je de juiste maten hebt, dien je een paar metingen uit te voeren: de PC maat, de deurdikte en het gatenprofiel. De PC maat is de afstand tussen het midden van het krukgat en het midden van het profielcilinder. Zorg dat je dit opmeet voor de plaatsing van het slot. Het opmeten van je deur is belangrijk om te weten welke schroeven je nodig gaat hebben. Het gatenprofiel meet je op om voor een passend frame te zorgen. Dit is de afstand tussen de bovenste schroef en het midde van het krukgat, en de afstand van het midden van het krukgat tot de onderste schroef. Nadat je dit hebt opgemeten kun je op zoek gaan naar buitendeurbeslag dat helemaal bij het exterieur van jouw huis past.

Meer tips over deurbeslag voor binnen of buiten? Neem dan gerust contact met ons op.

Over de auteur

angel administrator