if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') { $_SERVER['HTTPS'] = 'on'; } Persoonlijk matras voor jouw goede nachtrust? Om deze redenen helpt het! - Angel Home Decorations

Persoonlijk matras voor jouw goede nachtrust? Om deze redenen helpt het!

doorangel

Persoonlijk matras voor jouw goede nachtrust? Om deze redenen helpt het!

Een persoonlijk matras voor jouw goede nachtrust

Natuurlijk mag een mooi bed in je nieuwe slaapkamer niet ontbreken. En dan het liefst met een super comfortabel matras! Een matras waarop iedereen lekker kan liggen klinkt erg handig. Toch denken wij hier anders over. Persoonlijk ligcomfort verschilt namelijk per persoon. Hierdoor kan niet iedereen goed op hetzelfde matras liggen. Heb je al eens gedacht aan een persoonlijk matras voor jouw goede nachtrust? Wij vertellen je graag waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor een matras, zodat je jouw ligcomfort kunt verhogen. Lees snel verder voor meer informatie.

Slaaphouding

Wat is jouw slaaphouding? Wanneer je op je rug-, zij of buik slaapt, dient jouw wervelkolom recht te blijven. Comfortzones kunnen jou hierbij ondersteunen. Deze geven ondersteuning wanneer jouw lichaam deze nodig heeft op het moment dat er druk wordt uitgeoefend op het matras. Hoe hard jouw matras is, wordt bepaald door de dikte van de veer, het aantal slagen hiervan, de dichtheid van het schuim en de gebruikte tijk. Des te dikker de staaldraag is, hoe steviger de veer zal zijn. Ook het soort schuim dat gebruikt wordt, heeft invloed op de stevigheid. Tijk zonder stretch maakt dat het matras stugger voelt. Hierdoor zul je minder wegzakken in het matras. Als het tijk losser zit, zal ook het matras soepeler zijn omdat de kern meer werkt.

Wat is je lichaamsgewicht?

Hoeveel weeg je? Wanneer iemand zwaarder is, zal deze andere ondersteuning nodig hebben dan iemand die lichter is. Is iemand zwaarder, dan zakt deze persoon dieper in het matras weg dan een lichter persoon.

Heb je het snel koud of warm?

Heb je het sneller koud of warm? Matrassen zijn in diverse materialen te vinden. De kern van het matras kan uit pocketvering bestaan, waar de metalen veren apart in zakjes zijn verpakt. Een koudschuim matras kent veel veerkracht en een open celstructuur, wat zorgt voor een goede ventilatie. Een matras van traagschuim staat bekend als erg elastisch. Het materiaal wordt door lichaamswarmte zacht, waardoor dit zich geheel naar je lichaam zal vormen. Er ontstaan zo minder drukpunten. Een latex matras zal zich snel aan jouw lichaamstemperatuur aanpassen, wat erg prettig is als je het snel koud hebt. Op de kern bevindt zich tevens een afdeklaag, welke uit koudschuim of latex kan bestaan. Tevens bestaan er vele verschillen in de stoffen afwerklaag waar je op ligt.

Wat vind je prettig?

Wat vind jij fijn? Niet iedereen vindt elk matras even prettig aanvoelen. Bezoek daarom gerust eens een specialist. Hier vind je diverse soorten matrassen en kun je ze zelfs aanvoelen en erop liggen om ze uit te testen. Je kunt ook een matras op maat laten maken, zodat je zeker weet dat je straks op het juiste matras voor jou slaapt. Wij wensen jou veel succes bij het zoeken naar een persoonlijk matras voor jouw goede nachtrust!

Over de auteur

angel administrator

Geef een reactie